Få et tilbud
Skærmbillede 2023-04-21 kl. 14.34.54

Beskatning af sundhedsforsikring 2023 - hvordan er reglerne?

Opdateret: 26. januar 2024

For selvstændige, medarbejdere og arbejdsgivere med en sundhedsforsikring eller en helbredsforsikring.

Har du sundhedsforsikring gennem arbejde?

Din arbejdsgiver kan vælge at betale for din Helbredsforsikring som en del af dit ansættelsesforhold. Dette kan enten gøres for en større eller mindre gruppe af medarbejdere i virksomheden, eller alternativt forhandles individuelt. Er det individuelt gøres dette typisk enten i.f.m. ansættelse eller ved den årlige lønsamtale, hvor det, som et alternativ til en lønstigning, kan forhandles at arbejdsgiveren betaler for en Helbredsforsikring.

Som medarbejder beskattes du af præmien for forsikringen på samme måde, som man gør med sundhedsforsikringer. Forsikringen omfattes ikke af bagatelgrænsen på 1.300 kr (2024) for private goder.

Sundhedsforsikringer, der udelukkende dækker behandling og forebyggelse af arbejdsrelaterede sygdomme og skader er skattefrie. Ligeledes gælder for forsikringer der kun dækker behandling for misbrug eller rygeafvænning. Forsikringen omfattes ikke af bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede udgifter på 7.000 kr (2024).

Sådan indberettes betaling

Det er arbejdsgiveren der skal indberette betaling af forsikring. Beløbet indberettes som A-indkomst. Dette gøres i felt 13 og 26.

Se hvordan du indberetter sundhedsforsikring på skat.dk.

Læs mere om vores Helbredsforsikring til dine medarbejdere

Er du selvstændig?

Er du selvstændig, kan du betale for din Helbredsforsikring gennem din virksomhed og give dig, som ansat i virksomheden, forsikringen som et personalegode – du indkomstbeskattes af forsikringens præmie, helt som en sundhedsforsikring, da forsikringen ikke omfattes af bagatelgrænsen på 1.300 kr (2024) for private goder. 

I virksomhedens regnskab er præmien til forsikringen en fradragsberettiget driftsudgift.

Nogle sundhedsforsikringer, der udelukkende dækker behandling og forebyggelse af arbejdsrelaterede sygdomme og skader er skattefrie. Ligeledes gælder for forsikringer der kun dækker behandling for misbrug eller rygeafvænning. Forsikringen omfattes ikke af bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede udgifter på 7.000 kr (2024).

Læs mere om vores Helbredsforsikring til selvstændige

Kilde: skat.dk og §13A i Ligningsloven 

Har I den rette dækning hos jer?

Vi har gjort det nemt at få en ærlig sammenligning. Vi samarbejder med en uvildig 3. part der kan sammenligne sundhedsforsikringer på betingelser og hvordan forsikringen faktisk dækker.

Kontakt en rådgiver

Vores rådgivere står klar til at hjælpe dig, og svare på det spørgsmål du må have. Hør nærmere og modtag et uforpligtende tilbud. 

+45 31 63 83 03      |       info@healthinsuranceinstantly.com

Kontakt

Kan man trække sundhedsforsikring fra i skat?


Sundhedsforsikring og Helbredsforsikring er et skattepligtigt personalegode, hvor den forsikrede beskattes af forsikringspræmien. Da forsikringen dækker både skader der er opstået i arbejdstiden og skader der er opstået i privatsfæren, beskattes den forsikrede af hele præmien. Med en generel sundhedsforsikring, beskattes medarbejderen af præmien for sundhedsforsikringen, uanset udgifter og brug af forsikringen. 

Bagatelgrænsen for private goder på 1.300 kr. (2024) gælder ikke for sundhedsforsikringer, hvorfor sådan en ordning altid vil være skattepligtig. Ligeledes gælder bagatelgrænsen for arbejdsrelaterede goder på 7.000 kr. (2024) heller ikke ved sundhedsforsikring.

Se mere om reglerne for personalegoder og sundhedsforsikring hos PWC

Hvordan beskattes sundhedsforsikring for selvstændige?

Er du selvstændig, kan du betale for din Helbredsforsikring gennem din virksomhed og give dig, som ansat i virksomheden, forsikringen som et personalegode – du indkomstbeskattes af forsikringens præmie, helt som en sundhedsforsikring.

I virksomhedens regnskab er præmien til forsikringen en fradragsberettiget driftsudgift.

Læs mere om Helbredsforsikring og hvordan den dækker bedre